Szkolny Master Szef rozstrzygnięty!
5 kwietnia w pracowni żywienia odbył się finał V edycji konkursu „Szkolny Master Szef”. Tematem wiodącym był uroczysty obiad. Uczestniczki po wylosowaniu stanowisk przeszły do kreatywnego gotowania konkursowych potraw. Zespól Oli i Dominiki musiał przygotować obiad, wykorzystując filet z dorsza, ziemniaki i pietruszkę. Zespół Patrycji i Oli musiał przygotować potrawę z krewetek, pomidorków koktajlowych i natki pietruszki. Zespól Sylwii i Ani wylosował pierś z indyka, buraki i kaszę pęczak. Natomiast Maja i Kamila miały do wykorzystania filet z kurczaka, pora i kaszę jaglaną. Finał oprócz dyrekcji szkoły p. Magdaleny Mackiewicz i p. Beaty Jachurskiej oceniali również przedstawiciele Hotelu 500 w Strykowie: szef kuchni p. Łukasz Goliński oraz kierownik restauracji p. Dariusz Piszczyński. Na tym etapie konkursu najlepszą potrawą okazał się dorsz ze szpinakiem i suszonymi pomidorami wykonany przez Olę Mirys i Dominikę Kałuża.
Ewa Piszczyńska