„Jedz kolorowo- czuj się zdrowo”

Post Image

 

23 marca 2022 roku uczniowie klas I i III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wzięli udział w szkoleniu zorganizowanym przez Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego pod hasłem „Zdrowy styl życia- zdrowy styl bycia”. Prelekcja została poświęcona tematyce zasad zdrowego odżywiania oraz promowaniu zdrowego stylu bycia. Wykładowca- dietetyk Anna Zielińska przedstawiając w interesujący sposób fakty i mity na temat odżywiania, zachęcała słuchaczy do zdrowej diety.

Jedzenie jest częścią naszego życia i to właśnie ono w dużej mierze odpowiada za stan naszego samopoczucia, przekładając się na kondycję fizyczną oraz psychiczną, wpływa na ciało i umysł. Wybór właściwych produktów w naszej codziennej diecie ma zatem ogromne znaczenie dla zapewnienia zdrowia, życiowej energii oraz dobrego funkcjonowania.

Dziękujemy za wspólnie spędzony czas

Ewa Piszczyńska