VI Międzyszkolny Konkurs Wiedzy o Bezpieczeństwie i Higienie Pracy

Post Image

 

W ramach realizacji programu edukacyjnego ,,Kultura bezpieczeństwa”, organizowanego przez Państwową Inspekcję Pracy, Gabriel Jędrzejczak- uczeń klasy 2 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wziął udział w VI Międzyszkolnym Konkursie Wiedzy o Bezpieczeństwie i Higienie Pracy oraz Prawie Pracy dla szkół ponadpodstawowych branży spożywczej i gastronomicznej.

6 grudnia w Okręgowym Inspektoracie Pracy w Łodzi podczas etapu wojewódzkiego Gabriel Jędrzejczak  zmagał się z zadaniami konkursowymi. Test wiedzy ogólnej, składający się z 30 pytań, dotyczył ogólnych przepisów i zasad bezpieczeństwa i higieny pracy, prawa pracy, ergonomii, przepisów przeciwpożarowych oraz zasad udzielania pierwszej pomocy. Część z pytań dotyczyła również przepisów i zasad bezpieczeństwa i higieny pracy w branży spożywczej i gastronomicznej.

Nasz uczeń nie znalazł się na podium, jednak otrzymał dyplom za udział oraz nagrody rzeczowe. Życzymy powodzenia w przyszłym roku.

Anna Wójcik