Konkurs wiedzy o Bezpieczeństwie i Higienie Pracy dla szkół branży Spożywczej i Gastronomicznej

Post Image

 

W ramach realizacji programu edukacyjnego „Kultura bezpieczeństwa”, organizowanego przez Państwową Inspekcję Pracy, uczniowie klas kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w V Międzyszkolnym konkursie wiedzy o Bezpieczeństwie i Higienie Pracy dla szkół branży Spożywczej i Gastronomicznej. Celem owych zmagań była popularyzacja wiedzy z zakresu podstawowych zasad bezpieczeństwa i higieny pracy wśród uczniów szkół ponadpodstawowych o profilu spożywczym i gastronomicznym z terenu województwa łódzkiego.

Do etapu międzyszkolnego (wojewódzkiego) zakwalifikowały się trzy osoby z klasy I: Gabriel Jędrzejczyk, Ada Krakowiak oraz Antoni Zwoliński.

Gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnym etapie!

Anna Mackiewicz- Wójcik